Un studiu foarte interesant realizat de Asociatia Americana a Ortodontilor (AAO). Majoritatea adulților raportează reușite in cariera si îmbunătățirea  relațiilor interpersonale, in urma tratamentului ortodontic, 92% dintre ei recomandându-l si altor adulți.

In urma unui nou studiu realizat in rândul adulților care au beneficiat de tratament ortodontic, s-a demonstrat ca aceasta metoda de tratament le-a adus îmbunătățiri majore atât pe plan profesional, cat si pe plan personal. 75% dintre adulți au recunoscut efectele benefice pe care le-au resimțit la locul de munca si in relațiile cu ceilalți, beneficii pe care le-au atins cu ajutorul unui nou zâmbet obținut in urma tratamentului ortodontic. Un zâmbet sănătos si armonios, i-a ajutat si sa își recâștige încrederea  si respectul de sine, iar 92% dintre adulții participanți la studiu au declarat ca vor recomanda tratamentul ortodontic si altora.

Studiul, care s-a desfășurat a fost desfășurat de Asociația Americana a Ortodontilor (AAO) si a cercetat cele mai frecvente motive de îngrijorare ale participanților la studiu: “Ce vor gândi ceilalți?”;”Cum voi arata cu aparat ortodontic?”;”Nu sunt prea bătrân?”

71% dintre adulții participanți au avut astfel de întrebări cu privire la tratamentul ortodontic, dar majoritatea a recunoscut  ca aceste îngrijorări au încetat odată cu inițierea tratamentului.

Subiecții au raportat un feedback pozitiv: “Am fost mult mai încrezător odată ce am putut zâmbi din nou. Viața devine stresanta atunci când ești conștient ca nu poți zâmbi așa cum iți dorești, de teama de a nu fi judecat pentru aspectul tău.

  • “Cu un zâmbet atractiv capeți încredere, atât in cariera, cat si in relațiile cu cei din jur tău”
  • “Un zâmbet minunat si dinți aliniați…mi-au oferit încrederea sa pot face orice”

Cele mai bune rezultate s-au raportat in rândul adulților tineri. 87% dintre cei cu vârsta intre 18-34 de ani s-au declarat mulțumiți si au recunoscut beneficiile tratamentului ortodontic, care i-a ajutat in îmbunătățirea si dezvoltarea relațiilor interpersonale.” Am reușit sa găsesc pe cineva căruia sa ii pese de mine, mi-am întâlnit jumătatea.”, a declarat un participant.

“Acest studiu validează faptul ca un zâmbet sănătos, armonios poate fi un factor esențial, determinant când vine vorba de succesul profesional. “ declara Gayle Glenn, D.D.S., M.S.D., președintele AAO. “Adulții apelează la acest tip de tratament in număr din ce in ce mai mare si noi ii încurajam pe toți, indiferent de vârsta, sa solicite un consult ortodontic pentru a afla daca pot sau nu beneficia de aceasta metoda terapeutica. Nu este niciodată prea târziu pentru aparatul ortodontic!

Numărul adulților care a recurs la acest tip de tratament este într-o continua dezvoltare, astfel ca in 2012 s-a înregistrat o creștere cu 14% fata de anul 2010 in U.S, (aproximativ 1,225,850  de pacienți cu vârsta peste 18 ani). Membrii AAO au tratat in total un număr de 5,876,000 de pacienți in 2012. Din ce in ce mai multe persoane de sex masculin optează pentru acest tip de tratament. In 2012, 44% dintre cei care au beneficiat de tratament erau de sexul masculin.

Pentru a obține dinți aliniați si un zâmbet armonios, indiferent de vârsta este bine sa solicitați sfaturile unui medic ortodont. Specialiștii in ortodonție apelează la toate  metodele existente pentru a va ajuta, in funcție de necesitățile individuale ale fiecăruia.

Mai multe detalii despre “Tratamentul ortodontic la adulti”  gasiti pe www.mgortho.ro . Pentru programare va rugam accesati pagina Contact .  MG Ortho este parte a MG Medical, si este o clinca specializata in tratamente ortodontice si stomatologie pediatrica.